For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Sommige mensen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt ervaren tijdens hun herstel ernstige klachten of beperkingen. Voorbeelden hiervan zijn gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht, vermoeidheid en kortademigheid. Maar ook psychische problemen kunnen aanwezig zijn. Herkent u deze klachten? Mogelijk kan uw fysiotherapeut iets voor u betekenen.

SGE heeft op elke locatie een fysiotherapeut die is opgeleid in het revalideren van personen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt. De fysiotherapeut brengt samen met u de klachten in kaart en stelt een passend behandelplan op. Ook werkt hij/zij samen met andere disciplines zoals een diëtist, ergotherapeut of psycholoog.

De herstelzorg is bedoeld voor mensen die langdurig klachten ondervinden. Vanuit de overheid is COVID-19-herstelzorg toegelaten tot het basispakket. Zodoende wordt deze zorg vergoed door uw verzekering. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo is een verwijzing van een medisch specialist of huisarts nodig. Een andere voorwaarde is dat u instemt met deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. U geeft dan toestemming om gegevens over uw gezondheid en behandeling te delen met de onderzoekers. Zonder deze toestemming wordt de zorg niet vergoed. Met het onderzoek worden de effecten en kosten van herstelzorg voor COVID-19 onderzocht.

Op onderstaande website staat aanvullende informatie met betrekking tot herstelzorg na COVID-19. Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd contact opnemen met uw huisarts of fysiotherapeut.

https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/paramedische-herstelzorg-na-covid-19/documenten/brief/2020/09/24/informatiebrief-vergoeding-paramedische-herstelzorg-na-covid-19

Delen

Informatie

Geplaatst
24 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 25 februari 2021

Een update over de COVID-19 vaccinatie oproepen. En in deze video bespreken ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld en IC-arts Diederik Gommers de meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie. More information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 available in English.

Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Geplaatst: 11 februari 2021

Blijf je hangen in mentale vermoeidheid? Ben je op zoek naar positieve activiteiten of zingeving in het leven? En wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Dan is een bijeenkomst Positieve Gezondheid iets voor jou.

Huisartsenteam De Parade
Huisartsenteam De Parade
Geplaatst: 8 februari 2021

In SGE De Parade staat een huisartsenteam voor u klaar waar u met uw medische vragen en/of klachten bij terecht kunt. De afgelopen periode zijn er wat wijzigingen geweest binnen het huisartsenteam. A team of General Practitioners is available to help you with your medical questions and / or problems. Recently there have been some changes within the GP's team.

Wij gaan verbouwen
Wij gaan verbouwen
Geplaatst: 8 februari 2021

Bij SGE De Parade zal de komende 2 maanden verbouwd worden. Het gezondheidscentrum blijft geopend en we staan zoals altijd voor u klaar. Eventuele geluidsoverlast proberen we uiteraard zoveel mogelijk te beperken. We are renovating for the next 2 months. The health center will remain open and we will try to limit noise nuisance as much as possible.

Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Geplaatst: 8 januari 2021

De Raad van Toezicht maakt bekend dat de heer Ed Berends, lid van de Raad van Bestuur sinds 2012, per 1 juli 2021 zijn functie zal neerleggen om te gaan genieten van zijn pensioen. De Raad van Toezicht verleent Ed per 1 juli 2021 eervol ontslag.

Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Geplaatst: 4 januari 2021

De cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan en denkt, praat en beslist mee over onderwerpen, die nu of in de toekomst belangrijk zijn. We horen graag van onze cliënten wat we kunnen verbeteren. SGE zoekt per direct enthousiaste leden voor de cliëntenraad.