For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Uw huisarts

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen willen we u graag op de hoogte brengen van onze huidige werkwijze, die geldt in ieder geval tot 19 januari 2021. U kunt, met klachten of vragen over uw gezondheid, gewoon zoals u bent gewend, telefonisch of digitaal (MijnGezondheid.net) contact opnemen met onze praktijk.
 • De normale huisartsenzorg gaat door, zij het op een iets andere manier. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen en zorgen ervoor dat u veilig bij ons terecht kunt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen vragen wij uw aandacht voor het volgende. Kom niet zonder overleg naar de praktijk; loop dus niet zomaar even binnen voor het maken van een afspraak. Wanneer u een afspraak wilt maken belt u met de assistente.
 • Verwijsbrieven sturen wij zoveel mogelijk digitaal naar u door. Als u toch iets moet ophalen/afgeven op de praktijk kan dit pas na overleg met de huisarts of assistente.
  Wij hebben inmiddels in een aantal centra ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een videoconsult, u heeft hiervoor alleen een smartphone nodig met camerafunctie. Vraag de assistente naar de mogelijkheden.
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
 • Heeft u (mogelijk) een Covid-infectie en moet u worden beoordeeld? Dan krijgt u een afspraak op het isolatiespreekuur of de huisarts komt op huisbezoek wanneer u te ziek bent om te komen.
 • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
 • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons centrum.
 • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via de MedGemak-app.
 • U hoeft zich niet te melden bij de balie als u op tijd bent voor u afspraak. Alleen indien u te laat bent dan verzoeken wij u zich te melden bij de balie.
Uw apotheek
In verband met de nog steeds heersende corona maatregelen en om de personele bezetting beter te kunnen borgen blijven de medipunten Sibelius, Prinsejagt en Parade in ieder geval tot 1 juli 2021 gesloten. Patiënten van SGE Sibelius kunnen terecht bij SGE apotheek Stratum, patiënten van SGE Prinsejagt kunnen terecht bij SGE apotheek Woensel en patiënten van SGE de Parade kunnen terecht bij SGE apotheek Orion.

Alle SGE apotheken beschikken ondertussen over een afhaalautomaat. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw medicatie afhalen. U ontvangt dan een mail of SMS bericht met een code. Met deze code kunt u de medicatie zelf afhalen uit deze automaat.
Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid van thuisbezorgen als u niet zelf in staat bent om uw medicatie op te halen.

Uw fysiotherapeut
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen komen de medische fitness trainingen tot 19 januari te vervallen. Er wordt door de overheid onderscheid gemaakt tussen zorg en fitness. Als een fysiotherapeut zorg verleent in een ruimte, dan gelden de algemene regels die voor sportscholen zijn geformuleerd niet. Onder zorg wordt verstaan training, die medisch geïndiceerd is.

Groepsbehandelingen zijn mogelijk als de onderstaande regels worden gevolgd:
 • minimaal 10 m² per persoon
 • de afstand tussen patiënten is steeds 1,5 meter
 • er is altijd minimaal één fysiotherapeut in de ruimte
 • het betreft individueel oefenen

 Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw begeleidende fysiotherapeut.

DSP training
Alle groepstrainingen gaan in de periode 15 december tot in ieder geval 19 januari 2021, online door.


Delen

Informatie

Geplaatst
22 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 25 februari 2021

Een update over de COVID-19 vaccinatie oproepen. En in deze video bespreken ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld en IC-arts Diederik Gommers de meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie. More information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 available in English.

Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Geplaatst: 11 februari 2021

Blijf je hangen in mentale vermoeidheid? Ben je op zoek naar positieve activiteiten of zingeving in het leven? En wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Dan is een bijeenkomst Positieve Gezondheid iets voor jou.

Huisartsenteam De Parade
Huisartsenteam De Parade
Geplaatst: 8 februari 2021

In SGE De Parade staat een huisartsenteam voor u klaar waar u met uw medische vragen en/of klachten bij terecht kunt. De afgelopen periode zijn er wat wijzigingen geweest binnen het huisartsenteam. A team of General Practitioners is available to help you with your medical questions and / or problems. Recently there have been some changes within the GP's team.

Wij gaan verbouwen
Wij gaan verbouwen
Geplaatst: 8 februari 2021

Bij SGE De Parade zal de komende 2 maanden verbouwd worden. Het gezondheidscentrum blijft geopend en we staan zoals altijd voor u klaar. Eventuele geluidsoverlast proberen we uiteraard zoveel mogelijk te beperken. We are renovating for the next 2 months. The health center will remain open and we will try to limit noise nuisance as much as possible.

Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Geplaatst: 8 januari 2021

De Raad van Toezicht maakt bekend dat de heer Ed Berends, lid van de Raad van Bestuur sinds 2012, per 1 juli 2021 zijn functie zal neerleggen om te gaan genieten van zijn pensioen. De Raad van Toezicht verleent Ed per 1 juli 2021 eervol ontslag.

Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Geplaatst: 4 januari 2021

De cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan en denkt, praat en beslist mee over onderwerpen, die nu of in de toekomst belangrijk zijn. We horen graag van onze cliënten wat we kunnen verbeteren. SGE zoekt per direct enthousiaste leden voor de cliëntenraad.